Bol raz jeden život


Bol raz jeden život - Svaly a tuk

Bol raz jeden život - Svaly a tuk

Vydajte sa spolu s Maestrom, Hemom, Globínkou a ich priateľmi do hlbín ľudského tela. Sledujte, ako bojujú s vírusmi a baktériami, aby udržali telo zdravé. Zistite, ako fungujú naše svaly. V ľudskom tele sa nachádza viac ako 650 svalov a každý z nich má svoju nezameniteľnú funkciu. Naučte sa, ako svaly správne používať, aby sa nepoškodili. Objavte zaujímavé informácie o tuku a tukových tkanivách a ich význame pre naše zdravie. Cesta do miniatúrneho, no nesmierne vzrušujúceho sveta sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden život - Mozog

Bol raz jeden život - Mozog

Vydajte sa spolu s Maestrom, Hemom, Globínkou a ich priateľmi do hlbín ľudského tela. Sledujte, ako bojujú s vírusmi a baktériami, aby udržali telo zdravé. Zistite, ako funguje ľudský mozog. Zoznámte sa s neurónmi, ktoré plnia funkciu poslov a roznášajú pokyny z mozgu do celého tela. Viete, že keby sa všetky neuróny postavili do radu, dosiahli by zo Zeme až na Mesiac? Cesta do miniatúrneho, no nesmierne vzrušujúceho sveta sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden život - Srdce

Bol raz jeden život - Srdce

Vydajte sa spolu s Maestrom, Hemom, Globínkou a ich priateľmi do hlbín ľudského tela. Sledujte, ako bojujú s vírusmi a baktériami, aby udržali telo zdravé. Zistite, ako funguje najdokonalejší stroj na svete - ľudské srdce. Urobte si prechádzku riečiskom ciev, žíl a tepien, ktoré po tele rozvádzajú životodarnú tekutinu - krv. Zistite, ako a prečo srdce bije a čo všetko ho môže ohrozovať. Cesta do miniatúrneho, no nesmierne vzrušujúceho sveta sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden život - Kosti a kostra

Bol raz jeden život - Kosti a kostra

Vydajte sa spolu s Maestrom, Hemom, Globínkou a ich priateľmi do hlbín ľudského tela. Sledujte, ako bojujú s vírusmi a baktériami, aby udržali telo zdravé. Zistite, ako fungujú ľudské kosti. Kostra človeka je jemnou architektúrou, ktorá sa skladá z viac ako 200 kostí. Tvorí oporu ľudského tela a ochraňuje jeho najzraniteľnejšie časti. Objavte s nami tajomstvá tejto úžasnej živej „katedrály“. Cesta do miniatúrneho, no nesmierne vzrušujúceho sveta sa práve začína!

Čítať viac