Bol raz jeden človek


Bol raz jeden človek - Renesancia a Leonardo da Vinci

Bol raz jeden človek - Renesancia a Leonardo da Vinci

V 14. storočí ustúpil stredovek renesancii. Bolo to obdobie rozkvetu umenia a vedy, ktoré sa začalo v talianskej Florencii. Učenci a umelci tu navzájom súťažili vo vynaliezavosti a vytvorili množstvo diel, ktoré obdivujeme dodnes. Zoznámte sa spolu s našimi hrdinami so slávnym Leonardom da Vinci, ktorý svojimi umeleckými dielami a vynálezmi prekročil hranice svojej doby... Naša cesta do histórie sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden človek - Storočná vojna

Bol raz jeden človek - Storočná vojna

Storočná vojna postavila proti sebe dve najväčšie európske kráľovstvá ? Francúzsko a Anglicko. Ďalšie milióny životov si vyžiadal mor. Čierna smrť zahubila takmer štvrtinu obyvateľstva. No napriek všetkému si naši priateľskí hrdinovia dokážu vybudovať šťastnú budúcnosť rozvíjaním podnikania, obchodovania a vzdelávania. Spoznajte s nimi slávne osobnosti tejto doby, Janu z Arku či Jána Husa. Naša cesta do stredoveku sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden človek - Vikingovia

Bol raz jeden človek - Vikingovia

Vydajte sa s Maestrom a jeho malými priateľmi na úžasnú cestu do histórie ľudstva. Tentoraz nás zavedú na sever Európy medzi Vikingov. Budeme sledovať ich dobyvačné vojny a zámorské výpravy, ale spoznáme aj každodenný život týchto tvrdých a odvážnych ľudí. Pôjdeme s nimi na lov veľrýb, oslávime letný slnovrat, zúčastníme sa pohrebu, pri ktorom sa neplače, a dozvieme sa niečo o severských bohoch. Naskočte na loď, naša cesta sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden človek - Staroveký Rím

Bol raz jeden človek - Staroveký Rím

Vydajte sa s Maestrom a jeho malými priateľmi na úžasnú cestu do histórie ľudstva. Tentoraz nás zavedú do starovekého Ríma. Budeme sledovať je budovanie a rozkvet, vyrazíme do bitky po boku odvážnych hrdinov, navštívime zápasy gladiátorov a staneme sa svedkami vzostupu a pádu Gaia Iulia Caesara. Cesta do staroveku sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden človek - Úrodné údolia a Egypt

Bol raz jeden človek - Úrodné údolia a Egypt

Komiksové spracovanie kultového animovaného seriálu Bol raz jeden človek Vydajte sa s Maestrom a jeho malými priateľmi na úžasnú cestu do histórie ľudstva. Tentoraz sa spolu pozrieme do starovekého Egypta a Medzopotámie. Tu sa odohráva príbeh, v ktorom sa ľuďom podarilo skrotiť silu riek a zúrodniť krajinu na ich brehoch. Čakajú nás nielen pyramídy a faraóni, ale aj Sumeri, Šalamún, Dávid s Goliášom a mnohí ďalší. Cesta do staroveku sa práve začína!

Čítať viac
Bol raz jeden človek - Pravek

Bol raz jeden človek - Pravek

Vydajte sa spolu s Maestrom a jeho malými priateľmi na úžasnú cestu do histórie ľudstva. Jednoduchým a zábavným spôsobom sa dozviete, ako vznikla naša planéta Zem a ako sa na nej postupne vyvinul život. Navštívite svet dinosaurov aj prvých pravekých ľudí. Dozviete sa, ako žil človek neandertálsky a človek kromaňonský... Cesta do praveku sa práve začína!

Čítať viac