Krížovky


Krížovky s dobrotami zo zemiakov

Krížovky s dobrotami zo zemiakov

Zabavte sa pri lúštení švédskych krížoviek, ktorých tajničky ukrývajú zaujímavé informácie o jednej z najbežnejších surovín v slovenskej kuchyni. Krížovky dopĺňajú recepty na všedné i nevšedné dobroty zo zemiakov. Príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Čítať viac
Krížovky o slávnych osobnostiach

Krížovky o slávnych osobnostiach

Albert Einstein odmietol byť prezidentom Izraela – tvrdil, že nemá hlavu na riešenie problémov. Július Cézar nosil vavrínový veniec, aby zakryl nastupujúcu plešivosť a Michael Jordan zarába so spoločnosťou Nike viac peňazí ako všetci jej malajskí zamestnanci dohromady.

Čítať viac
Krížovky so zaujímavosťami a kuriozitami 3

Krížovky so zaujímavosťami a kuriozitami 3

Ak si myslíte, že piráti s páskou na oku oň prišli v bitke alebo v súboji, banánová aróma chutí ako banán, benzín je drahší ako atrament do tlačiarne, liek Viagra nemá na kvety žiadny vplyv, väčšina ľudí, ktorí sa narodili na Zemi, už nežije, somár si vidí iba na dve nohy a že najdrahšia stavba sveta je na súši, mýlite sa. Ako je to naozaj? Prezradia vám to tajničky krížoviek!

Čítať viac
Krížovky s tipmi na zdravé grilovanie

Krížovky s tipmi na zdravé grilovanie

Medzi obľúbené spôsoby prípravy jedál patrí grilovanie. Veľmi často má spoločenský rozmer a stretávame sa pri ňom s priateľmi a známymi. Aby príjemné chvíle boli zároveň aj zdraviu prospešné, treba dodržiavať zásady správneho grilovania. Nielen o nich, ale aj o ďalších zaujímavostiach sa dočítate v tajničkách krížoviek. Dopĺňa ich dvadsiatka receptov na chutné jedlá, okolo ktorých sa bude šíriť neodolateľná vôňa letnej grilovačky.

Čítať viac
Krížovky s tradičnými receptami

Krížovky s tradičnými receptami

Znamenité recepty z kuchýň, ktoré sú typické pre naše regióny, dopĺňajú viac ako stovku krížoviek s rovnakou tematikou. Po ich vylúštení sa budete cítiť ako odborníci na našu tradičnú gastronómiu a budete sa orientovať v kuchyniach, ktoré mali vplyv na celý stredoeurópsky región - v slovenskej, v českej, v rakúskej a v maďarskej. Príjemné lúštenie a nech vám pripravené jedlá chutia!

Čítať viac
Krížovky s prísloviami z celého sveta

Krížovky s prísloviami z celého sveta

Príslovia, to nie sú len ľudové múdrosti s poučným zámerom. Často sú aj vtipné a úsmevne komentujú rôzne stránky nášho života. Stretávame sa s nimi na každom kontinente, v každej kultúre. Čo si napríklad myslíte, že môžete povedať o krokodílovi, keď preplávate rieku? Neviete? Pustite sa rýchlo do lúštenia a viac ako stovku múdrostí overených časom budete mať ako na dlani.

Čítať viac
Krížovky o zdraví a pohybe

Krížovky o zdraví a pohybe

O koľko hodín predĺži život šesťdesiatminútová prechádzka? Zvyšuje sa vekom množstvo tukových buniek? Dá sa schudnúť len z jednej časti tela? Za aký čas sa pri pravidelnom cvičení zmení postava? Odpovede na tieto a mnoho ďalších otázok nájdete v tajničkách krížoviek a pútavých textoch, ktorými sú doplnené. Želáme vám úspešné lúštenie a radosť zo zdravého pohybu!

Čítať viac
Krížovky zo sveta módy

Krížovky zo sveta módy

Starých Egypťanov mal mejkap chrániť pred zlými duchmi, prvý cylinder spôsobil na ulici pohoršenie, Fero Mikloško začínal ako predavač ponožiek a Paris Hilton si nikdy neoblečie rovnakú vec dvakrát. Ak vás to prekvapuje, prečítajte si tajničky a hlavne lúštite - dozviete sa ďalších 120 zaujímavostí, ktoré sa niekomu môžu zdať až nepravdepodobné...

Čítať viac
Krížovky o ľudovom liečiteľstve

Krížovky o ľudovom liečiteľstve

Aký prírodný liek pomáha pri vysokom tlaku, aký čaj je pri nádche najúčinnejší, ako znížiť alergiu na peľ, ako odstrániť bradavice... Na tieto a ďalších sto "ako" vám dajú odpoveď vylúštené tajničky krížoviek. Vezmite do ruky ceruzku a dajte sa poučiť skúsenosťami, ktoré preveril čas.

Čítať viac
Krížovky so zaujímavosťami o koňoch

Krížovky so zaujímavosťami o koňoch

Domnievate sa, že narodeniny dostihových koní sa pripomínajú v deň, keď prišli na svet? Uverili by ste, že somáre sú vynikajúci strážcovia dobytka? Odpovede na tieto a viac ako stovku ďalších zaujímavých skutočností nájdete v tajničkách krížoviek. Lúštite s nami a dajte sa prekvapiť!

Čítať viac
Krížovky zo sveta športu

Krížovky zo sveta športu

Šport je čoraz populárnejší na celom svete. Najlepší športovci patria medzi uznávané osobnosti. Ich výkonom a výhram, ale aj životným osudom sú venované tajničky viac ako stovky krížoviek. Nájdete v nich však aj zaujímavé informácie o začiatkoch viacerých športov, o zrode olympijského hnutia a nechýbajú, samozrejme, ani historické úspechy našich najlepších reprezentantov.

Čítať viac
Krížovky s hubovými špecialitami

Krížovky s hubovými špecialitami

Dvadsať chutných hubových receptov a viac ako stovku zaujímavostí o tejto skvelej pochúťke vám prinášajú Krížovky s hubovými špecialitami. Nájdete v nich aj recept na huby portobello s cesnakom a parmezánom, na zapekané palacinky so šampiňónmi či hamburger s hubami. Viete, že hríby matsutake patria medzi najdrahšie potraviny na svete? Lúštite a zaujímavosti sa začnú odkrývať jedna za druhou...

Čítať viac
Krížovky o bylinkách

Krížovky o bylinkách

Nejednu prospešnú radu, menej známe fakty a aj netradičné využitie populárnych, ale aj menej známych byliniek ponúkajú Krížovky o bylinkách. Keď si budete chcieť oddýchnuť od lúštenia, začítajte sa do zaujímavých informácií o mnohorakom využití aj odborníkmi cenených byliniek.

Čítať viac