Univerzita výnimočných


Univerzita výnimočných 3 - Odveta

Univerzita výnimočných 3 - Odveta

Cia zvládla Skúšku a bola vybraná na univerzitu v Tosu medzi elitu. V budúcnosti sa má stať jednou z tých, ktorí povedú vojnou zničenú krajinou. Svoje schopnosti však bude musieť preukázať skôr, než si myslela. Pripravuje sa povstanie proti ľuďom, ktorí stoja za krutými podmienkami Skúšky, a Zväz národov sa nachádza na pokraji občianskej vojny. Cia sa snaží postaviť na stranu pravdy. No je pravda skutočne to, čo si myslela, alebo je všetko úplne inak?

Čítať viac
Univerzita výnimočných 2 - Zrada

Univerzita výnimočných 2 - Zrada

Ciu Valeovú vybrala vláda do elitnej skupiny najlepších a najnadanejších študentov zo všetkých kolónií. Na univerzite v Tosu sa z nej má stať jeden z vodcov vojnou zničenej krajiny. No spomienky na brutálne testovanie, pri ktorom umierali ľudia, ju desia v snoch. Ostatní študenti, ktorým vymazali pamäť, žijú v blaženej nevedomosti, Cia však vie svoje! V snahe odhaliť odpornú pravdu o vražedných praktikách najvyšších vládnych úradníkov vystavuje veľkému nebezpečenstvu seba aj svojich blízkych.

Čítať viac
Univerzita výnimočných 1 - Skúška

Univerzita výnimočných 1 - Skúška

Zem bola zničená vojnou. Nastal čas na jej obnovu! Cia ukončila strednú školu a s napätím očakáva, či bude vybraná do celoštátneho programu pre najnadanejších študentov. Iba oni sa totiž môžu uchádzať o štúdium na univerzite v Tosu. Najskôr však musí obstáť v testovaní, ktorým prejdú len skutočne výnimoční. Cia tú šancu dostane. Tesne pred odchodom sa jej však otec zverí s útržkami desivých spomienok, ktoré má na testovanie on. Radosť z úspechu vystriedajú strach a neistota.

Čítať viac