Upírske denníky


Upírske denníky 16 – Slabé miesto

Upírske denníky 16 – Slabé miesto

V okamihu, keď Stefanove srdce prebodol kôl, roztrieštil sa Elenin svet na tisíc kúskov. Jeho smrť má na svedomí Jack. Šialený vedec, ktorý chce vyhubiť všetkých normálnych upírov a nahradiť ich geneticky upravenou rasou upírov, ktorých prostredníctvom túži ovládnuť svet. Jeho ďalším cieľom sa stáva Damon. Dokážu Elena a jej priatelia nájsť slabé miesto týchto zdanlivo nesmrteľných a nezničiteľných stvorení? Nájde Elena odvahu priznať si citové puto, ktoré ju s Damonom spája?

Čítať viac
Upírske denníky 12 – Fantóm

Upírske denníky 12 – Fantóm

Damon žije! Už to nie je len postava zo snov, skutočný, živý Damon so svojím typickým sarkastickým úsmevom sa objaví pri Eleninej posteli, aj keď pre ostatných zostáva naďalej mŕtvy. Medzitým Elenu a jej priateľov vo Fell´s Church ohrozuje neznámy fantóm, ktorý sa živí negatívnymi emóciami a stále silnie. Podnecuje vo všetkých tie najhoršie vlastnosti a najmä žiarlivosť. Damon a Stefan sa pod jeho vplyvom znovu obracajú proti sebe. Podarí sa Elene zabrániť ďalšiemu konfliktu medzi bratmi?

Čítať viac
Upírske denníky 10 – Posadnutí démonmi

Upírske denníky 10 – Posadnutí démonmi

V Temnom rozmere číhajú na Bonnie temné hrozby. Podarí sa Elene a Stefanovi dostať k tajomstvu kitsune, získať magickú Silu a zachrániť Bonnie? Mestečko Fell´s Church sa stále viac podobá na mesto duchov. Pod vplyvom mágie sa situácia mení na boj detí proti dospelým. Vo svete úplného chaosu už nie je čas na lásku. Alebo žeby predsa?

Čítať viac
Upírske denníky 9 – Tajomstvá

Upírske denníky 9 – Tajomstvá

Fell´s Church sa čím ďalej viac začína podobať na mesto duchov. Meredith odhalí hrozné tajomstvá vo svojej minulosti a Damon sa vyberie do Temného rozmeru, aby sa stal opäť upírom. Nešťastnou náhodou so sebou vezme aj Bonnie, ktorej sa pomocou hviezdnej gule podarí odhaliť veľké tajomstvo kitsune...

Čítať viac
Upírske denníky 8 – Cesta z temnoty

Upírske denníky 8 – Cesta z temnoty

Elena s Damonom, Meredith a Bonny vošli do Temných rozmerov, aby oslobodili Stefana, ktorý pomaly zomiera. Damon sa cíti zodpovedný za zločin, ktorého sa dopustil voči bratovi, a je ochotný obetovať svoj život za Stefanov. Dokáže Elena oslobodiť Stefana z cely? Podarí sa jej získať krídla ochrany a zachrániť svojich priateľov, ktorým hrozí smrť? A bude musieť Damon naozaj zomrieť, aby mohol Stefan žiť?

Čítať viac
Upírske denníky 7 – V moci tieňov

Upírske denníky 7 – V moci tieňov

Stefana zajali a uväznili démonickí duchovia, ktorí vo Fell's Church rozpútali peklo. Elena ho chce zachrániť, a tak sa vydáva na nebezpečnú púť do Temných rozmerov. Damon putuje s ňou, pretože on jediný pozná miesto, kde je Stefan uväznený. Elena sa nezastaví pred nijakou prekážkou, svoju lásku chce zachrániť za každú cenu. Okrem temných síl však bojuje aj s ďalším nebezpečenstvom - s utajenou túžbou po Damonovi, ktorá každý deň rastie...

Čítať viac
Upírske denníky 5 – Návrat

Upírske denníky 5 – Návrat

Upírske denníky sú späť, znovu potečie krv... Elena sa vrátila do sveta ľudí. S pomocou svojich priateľov a milovaného Stefana sa ho učí spoznávať znovu od úplného začiatku. Temné sily sa jej však nechcú vzdať a znova po nej naťahujú svoje pazúry. Ich nástrojom je tentoraz Elenina dávna rivalka Caroline.

Čítať viac
Upírske denníky 3 – Zbesilosť

Upírske denníky 3 – Zbesilosť

Stefan trpí po smrti Eleny, ktorá sa utopila v rieke, a je odhodlaný spor s bratom, trvajúci už storočia, doviesť do konca za každú cenu. Netuší však, že Damon nie je jediným nepriateľom, s ktorým sa musí stretnúť. Ak chce poraziť oveľa krvilačnejšieho nepriateľa, bude musieť uzavrieť s nenávideným bratom spojenectvo. Z Eleny sa po smrti stane upírka. Nevie vyrovnať sa s novou podobou a spaľujúcou túžbou po ľudskej krvi. Dokáže napriek vnútornej trýzni a smútku po minulom živote dať prednosť láske?

Čítať viac
Upírske denníky 4 – Temnota

Upírske denníky 4 – Temnota

Ani po Eleninej smrti sa boj so zlými silami nekončí. Na oslave Meredithiných narodenín sa dievčatá pokúsia spojiť so svojou mŕtvou priateľkou pomocou špiritistickej tabuľky. Elena kamarátky varuje pred nebezpečenstvom, ktoré im bezprostredne hrozí, no nemá dosť času svoje posolstvo dokončiť a zlo udrie nečakaným a strašným spôsobom. Bonnie a Meredith si zavolajú na pomoc Stefana, ktorý sa vracia do mesta aj s Damonom. Rozpúta sa neľútostný boj. Pomôže mŕtva Elena svojim živým priateľom?

Čítať viac