Percy Jackson


Percy Jackson 2 – More oblúd

Percy Jackson 2 – More oblúd

Percy Jackson si už zvykol na to, že nie je obyčajný chalan. Ako syn boha mora Poseidóna patrí do dvoch svetov, ľudského aj mytologického, kde sa to hemží zákernými a krvilačnými obludami. Po nečakane pokojnom školskom roku sa posledný deň pred prázdninami na Percyho zosype celá lavína problémov – hodina telocviku sa zmení na vybíjanú s ľudožrútskymi obrami, kamarát Grover sa dostane do problémov a Táboru polokrvných hrozí zničenie. A tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na ďalšiu nebezpečnú výpravu...

Čítať viac
Percy Jackson 5 – Vojna bohov

Percy Jackson 5 – Vojna bohov

Príbeh Percyho Jacksona vrcholí piatym, záverečným dielom série. Percy si vypočuje dávne temné proroctvo, ktoré mu všetci tak dlho tajili. Konečne sa ukáže, kto stojí na strane dobra a kto sa pridal k vládcovi temnôt, kto vojnu neprežije a kto z nej vyjde ako hrdina. Zápas o zachovanie civilizácie sa začína!

Čítať viac
Percy Jackson 4 – Boj o labyrint

Percy Jackson 4 – Boj o labyrint

To posledné, o čo by Percy stál, je malér v škole, do ktorej ešte ani nenastúpil. Lenže na úvodnej exkurzii víta nováčikov čudesný tím roztlieskavačiek, ktoré polokrvným rozhodne nedrukujú! S blížiacimi sa Percyho 15. narodeninami sa svet okolo neho stáva čoraz nebezpečnejším, a tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na štvrtú letnú výpravu, tentoraz do prastarého Daidalovho labyrintu.

Čítať viac
Percy Jackson 3 – Kliatba Titanov

Percy Jackson 3 – Kliatba Titanov

Že mám moc po svojom otcovi, bohovi mora Poseidónovi, už vieš... Že patrím do Tábora polokrvných, si už takisto zistil... No na plno otázok nepoznám odpovede ani ja. Keď zmizla kamoška Annabeth, bol som okamžite pripravený vyraziť s Groverom a Táliou do boja. Niečo tu však stále nesedí... Kam sa podela bohyňa Artemis? Akej nebezpečnej a záhadnej oblude bola na stope? Mám na seba vziať desivú Titanovu kliatbu, ktorou by sa naplnilo proroctvo orákula? Som Percy Jackson a vyrážam na ďalšiu výpravu...

Čítať viac
Percy Jackson 1 – Zlodej blesku

Percy Jackson 1 – Zlodej blesku

Bohovia z Olympu sa búria! Majstrovský blesk – silná zbraň najvyššieho boha Dia – bol ukradnutý a môže to mať osudné následky pre ľudstvo. Čo s tým má spoločné dvanásťročný chlapec Percy Jackson, v ktorého okolí odrazu začínajú ožívať krvilačné bytosti zo starých gréckych bájí a povestí, hrozí mu vyhodenie zo školy a kopa ďalších problémov?

Čítať viac